Voordeel van een WordPress website in een app

Je hebt een mooie WordPress website laten bouwen of zelf gebouwd, maar komt erachter dat een app noodzakelijk is om je bedrijf of bedrijfsnaam te laten groeien. Steeds meer bedrijven en ondernemers zien in dat een app helpt om te groeien en om direct je klanten en gebruikers te benaderen. Een veel voorkomende vraag is dan ook: Kan mijn WordPress website worden omgezet in een app? In deze blog leggen we de mogelijkheden uit.

WordPress website in een app bouwen

Wat is een app?

Een app is een applicatie die tegenwoordig op smartphones, tablets, watches en op desktop computers wordt gebruikt. De meeste apps worden gedownload op een smartphones en tablets. Het voordeel van een app ten op zichtte van een website is dat je de hardware van een device direct kan gebruiken in een app, denk hierbij aan de camera, gps en notificaties. Kortom een app kan extra functionaliteit toevoegen aan je device.

Waarom een app?

Apps worden veel gebruikt voor ver uiteenlopende toepassingen en de mogelijkheden zijn enorm. Gebruikers en klanten installeren apps van webshops, bedrijven en ondernemingen op smartphones en tablets. Het voordeel is dat wanneer je door een smartphone heen swiped, de app icoontjes zullen opvallen en worden herkent. We swipen dagelijks met grote regelmaat door de smartphones en tablets, waardoor je als bedrijf gemakkelijk reclame kan maken, omdat jouw bedrijfsnaam en logo wordt gezien. Daarnaast bindt je sneller klanten en wordt de naamsbekendheid vergroot. 

Apps kunnen ook gebruikers en klanten ondersteunen door gebruik te maken van de native functionaliteiten van een device. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het de nieuwe trend augumented reality. Wil je eenvoudig zien of een stoel in je interieur past, dan kan een app je helpen door gebruik te maken van augumented reality.

Wat is een WordPress Website

Veel websites zijn gebouwd met de CMS WordPress. WordPress is een open-source software waar je geweldige websites, blogs of webshops mee kunt maken. WordPress website draaien op PHP, dit is een programmeertaal die wereldwijd heel veel gebruikt wordt. Veel bekende websites zijn gemaakt in WordPress, waaronder de site van RAPP Software. Met de ruime keuze aan plugins en thema’s kan er altijd een website worden gebouwd die voldoet aan jouw wensen. Wat ooit begon als een blog-systeem is nu verder ontwikkeld tot een website builder met een zeer groot marktaandeel.

WordPress Website in een app bouwen

Een app laten ontwikkelen is helaas niet goedkoop. Dit is jammer, nadat je misschien al veel geld hebt besteed aan het laten bouwen van jouw website. Wanneer een maatwerk app wordt ontwikkeld met veel verschillende functies kunnen de app kosten enorm oplopen, je doorloopt het gehele ontwikkel en ontwerp process met een app ontwikkelaar. Bekijk ook de blog ‘Wat kost een app‘ om te zien waar de app kosten van afhankelijk zijn. Gelukkig zijn er ook goedkopere oplossingen.

RAPP Software heeft geluisterd naar de markt en al website apps ontwikkeld die volledig gepersonaliseerd kunnen worden. Met een website app wordt jouw website, blog of webshop in een geweldige app gebouwd. De website app kan worden gepersonaliseerd met jouw eigen opstart logo, notificaties, app icoon, LaunchScreen en website. Graag bouwt RAPP Software apps die betaalbaar zijn, zodat het voor iedereen mogelijk is om een app bij ons te laten ontwikkelen. Wil jij ook binnenkort genieten van jouw eigen geweldige app, neem dan contact met ons op.

Notificaties 

Wordpress Website app notificaties

Om klanten en gebruikers direct te benaderen kun je met een website app ook push notificaties versturen. De gebruikers zullen deze notificaties ontvangen en worden getriggerd om je app te gaan gebruiken. Een push notificatie is een zeer sterk medium om je producten of diensten onder de aandacht te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kortingen in jouw webshop of nieuwsberichten. De notificaties worden weergegeven op een home scherm van een device, wanneer de gebruiker op de notificaties drukt zal de website app worden geopend. Sinds iOS 15 worden notificaties nog beter weergegeven op iOS devices, lees er meer over in de blog: ‘De beste iOS 15 functies’.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven